LANGKAWI – Bikesight.nl voorspelde al dat Bram Rood het zwaar ging krijgen tijdens de UCI Marathon Series op Langkawi. Nou, die voorspelling kwam helemaal uit. De mountainbiker van Team Koga had gister meer dan 5 uur nodig voor 71 kilometer wedstrijd. Juist, een gemiddelde van minder dan 15 kilometer per uur. Het leverde Rood echter wel een knappe vijfde plek op, op 22 minuten achterstand van de Franse winnaar Thomas Dietsch.

bramroodmaleisie2
Rood in actie op het zware parcours op Langkawi. Foto: Cyclingmalaysia.com

Rood is een expert in strandraces en kon die ervaring kwijt op het door stortbuien erg zwaar geworden parcours op het Maleisische eiland. “De ondergrond zoog enorm en als je dan ook nog moet klimmen maakt dat het erg zwaar. Het leek wel een strandrace in de bergen”, keek de 29-jarige coureur terug op zijn wedstrijd.

Heel veel plezier beleefde Rood echter niet aan het eerste deel van zijn tripje op Langkawi. “Ik heb niet echt genoten vandaag want ik had met pech af te rekenen en ook moest er erg veel gelopen worden”, baalde hij. “Nu proberen snel te herstellen voor de etappekoers die hier maandag begint.”

Rood reed drie keer lek tijdens de wedstrijd. Hij was echter in staat race te finishen. Dat konden heel veel andere mountainbikers niet zeggen. Afgaande op de uitslag haalde meer dan veertig starters – meer dan de helft van het veld – de finish niet.

Achter Dietsch pakte de Iraanse mountainbiker Mardani Parviz het zilver, het Brons was voor de Duitser Steffen Thum. Met zijn vijfde plek plaatste Rood zich overigens voor het WK Marathon in Pietermaritzburg (juni 2014). Of hij die kwalificatie gaat verzilveren, is op de redactie van Bikesight nog niet bekend.

bramroodmaleisie
Modderig was het niet aan de kleding van Rood te zien, zuigend wel. Foto: Cyclingmalaysia.com