WEERT – Het is een bewuste keuze van teameigenaar Jan Nak. Zijn IPS Technology Cycling Team houdt per 31 december 2013 op te bestaan. “M’n twee hoofdsponsors hebben besloten er mee op te houden. Maar dat is niet de enige reden om het team op te doeken. Ik krijg het zelf te druk met andere werkzaamheden,” legt de 59-jarige inwoner van Weert uit.

Nak is eigenaar van House of Cycling, een bedrijf dat trainingschema’s levert voor wielrenners en mountainbikers, en sinds kort ook wielerstages organiseert in het Spaanse Andalusië. “Die wielerstages beginnen te lopen, en ook de trainingsaanvragen gaan goed,” stelt hij.

Het IPS Technology Cycling team bestaat dit jaar uit Okke Kamps, Frank Nak, Magchiel Schiebroek, Bjorn Rietbroek, Gijs Derksen, Alexander Sanders en Anouk van den Bielerd. Derksen boekte de grootste successen voor het team. Hij werd in het verleden in het shirt van het team Nederlands kampioen bij de amateurs in zowel de cross-country als de marathon.

Het IPS Technology Cycling Team. Staand: Okke Kamps, Frank Nak en Magchiel Schiebroek. Zittend: Bjorn Rietbroek, Gijs Derksen en Anouk van den Bielerd. Foto: Jan Nak.

Voor de geïnteresseerden: de wielerstages van House of Cycling zijn voor de racefiets, maar in maart is er een week voor mountainbikers.  Deelnemers kunnen dan ook meteen starten in de Almenucar Marathon.