GROESBEEK  – Het is een beetje de maand van de mountainbike-sponsortochten. Na de wedstrijd Six4Semmy (opbrengst  bijna 15 duizend euro), de meerdaagse  Duchenne Heroes (bijna 1,2 miljoen!) was het zondag de beurt aan de toertocht Groesbeek Gruwelijkste. Dat evenement leverde een totaalbedrag op van meer dan 50 duizend euro: 52.380 euro om precies te zijn. Dat geld gaat volledig naar Road4Energy, een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte.

groesbeek
Meer dan een halve ton konden de organisatoren van Groesbeek Gruwelijkste op de cheque voor Road4Energy schrijven. Foto: Groesbeek Gruwelijkste.

De organisatie van Groesbeek Gruwelijkste verzamelde het mooie bedrag onder andere met behulp van in het inschrijvingsgeld van de deelnemers. Maar liefst 1500 mountainbikers reden 50 of 90 kilometer in de omgeving van Groesbeek.  De redactie van Bikesight – zeer bekend in de regio – reed een klein deel van die route en kon maar één ding concluderen: loodzwaar.

De initiatiefnemers van het evenement waren natuurlijk – terecht – apetrots op het binnen gehaalde geld. Op hun Facebook-pagina hadden ze er, toepasselijk, maar een woord voor over: gruwelijk!