De naam is haast mythisch: de Crocodile Trophy. Mountainbiken in de pure outback van Australië. Zon, zand, ruwe paden zorgen voor elk jaar voor een onvergetelijke ervaring. Het is niet voor niks dat de achtdaagse wedstrijd van 12 tot 19 oktober zijn 25ste editie viert.

In al die jaren heeft de Crocodile Trophy ook zijn ontwikkelingen doorgemaakt, zo zijn de etappes niet meer van die monster-afstanden zoals in de beginjaren. Maar de basis blijft hetzelfde. Kamperen in de middle of nowhere, racen in de middle of nowhere over de meest gave paden. Op welk niveau of met welke snelheid: de Crocodile Trophy is hoe dan ook een gevecht met jezelf.

De Crocodile Trophy is geen massaal evenement. Elk jaar doen er om en nabij de honderd mountainbikers mee. Dit jaar is onze eigen Bart Classens van Team ThijsHendriks-Bikesight erbij. En als je wilt, kun jij ook nog meedoen. Een basis ‘all-inclusive’ deelname kost 3000 Australische dollars (1800 euro). Via Bart (en dus Bikesight) is een aantrekkelijke korting mogelijk. Stuur daarover een mailtje naar info@bikesight.nl.