Anne Terpstra heeft haar eerste seizoensdeel op uitstekende wijze afgesloten. De Nederlands kampioene, die in wereldbekers al liet zien in beste vorm te verkeren, pakte afgelopen weekeinde twee podiumplekken in buitenlandse UCI-wedstrijden.

Zaterdag werd Terpstra (28) in het Oostenrijkse Windhaag tweede in de Raiffeisen Österreich Grand Prix (UCI.C1). Ze finishte vijf seconden achter de 19-jarige Laura Stigger, en had liefst vier minuten voorsprong op nummer drie Lisa Pasteiner.

Zondag vond Terpstra in Bedrichov (Tsjechië) in de Strabag MTB Cup (UCI.C1) een mooi, technisch parcours dat op haar lijf geschreven was. Ze maakte in de lastige downhills het verschil en won met een minuut voorsprong op nummer twee Jitka Cabelicka.

Terpstra scoorde met haar prestaties in totaal 100 UCI-punten. Die neemt ze mee in haar voorbereidingen op de tweede seizoenshelft, die ze deze week start in het Italiaanse Jochgrimm.