Waar ze vorig jaar als tweede eindigde in Willingen op de middenafstand behaalde Karen Brouwer dit jaar dezelfde klassering op de lange afstand bij de120 kilometer lange mountainbike marathon.

“Ik heb bewust vanaf het begin mijn eigen tempo gekozen en de latere winnares Stefanie Dohrn laten gaan omdat ik wist dat een lange zware race zou gaan worden. De laatste kilometers waren erg zwaar maar mooi om hier de langste afstand gereden te hebben en op het podium te eindigen”, sprak Brouwer, die bijna 6,5 uur onderweg was.

KMC ploeggenoten Tim Smeenge, Gerben Mos en Roel Verhoeven reden ook een goede wedstrijd maar na een zwaar voorseizoen misten ze net de scherpte om mee te strijden om de voorste plaatsen. Smeenge ging lang mee met de kopgroep maar in de laatste ronde verloor ook hij terrein op de leiders en eindigde als 7e achter winnaar Søren Nissen. Mos kwam als 9e binnen en Verhoeven op plaats 14. Daartussen eindigde Bart Classens op de elfde plaats.

Uitslagen Willingen Bikemarathon