Twee etappezeges leverde ‘slechts’ een vijfde plek op in het eindklassement, ook zijn teamgenoot Tiago Ferreira kwam net tekort voor de eindzege. Een sterke Hans Becking kijkt terug op een bewogen Andalucia Bike Race, die werd gewonnen door David Valero.

Becking won de openingsetappe (een tijdrit van ruim 30km). Een dag later ging het in de leiderstrui echter mis voor de rappe Nederlander. Door meerdere lekke banden verloor hij veel tijd en konden zijn klassementsedities de ijskast in.

,,Ik zat al een tijdje met die tijdrit in mijn kop”, zei Becking. ,,Ik wou de benen eens goed testen.”

Becking deed daarna ook zijn best om Ferreira aan de eindzege te helpen. Dat leverde hem nog een dagzege op. In de laatste rit kreeg het tweetal van DMT maar beperkt de mogelijkheid om de sterke Valero uit de leiderstrui te rijden. Door ‘track issues’ werd de uitslag van de laatste etappe al op het tweede tussenpunt bepaald, terwijl Ferreira en Becking samen als nummer één en twee aan de eindstreep kwamen.

,,David had lek gereden”, sprak Becking. ,,Dus we hebben alles op alles gezet. Dat was helaas tevergeefs.”

Roel Verhoeven en Gerben Mos (KMC) reden de hele race tussen plek tien en twintig en finishten daardoor als veertiende en zestiende in het eindklassement.