Veertig is-ie inmiddels, maar hardrijden kan hij nog steeds. Bas Peters, deelnemer aan de Olympische Spelen van 2004, schreef zondag de Hel van Groesbeek op zijn naam. De renner van MijnBad-Liv/Giant was in de slotfase van de prachtige marathon (100km/2000hm) net wat sneller dan zijn medevluchter Jasper Ockeloen. Thom Bonder, die ook lang in de kopgroep reed, kwam als derde over de meet.

“Het ging in het begin hard”, zei Peters, die net binnen de vier uur bleef. “Maar ik voelde me vanaf het begin goed en dit soort parcoursen liggen me wel. Ik had gedacht dat Jasper me in de slotfase met een flinke snok nog los zou rijden, maar dat gebeurde niet. Op het laatste kon ik hem nog net achter me laten.”

De Hel van Groesbeek, volgend jaar toneel van het NK Marathon, was met 1500 deelnemers (als altijd vroeg uitverkocht) opnieuw een groot succes. De race was ook onderdeel van de Liv-Ladies Cup. Daardoor stonden op de 70 kilometer weer een groot aantal vrouwen aan de start.

Monique Zeldenrust was daarvan de beste. Zij zat aanvankelijk in een kopgroep van vier, maar halverwege de eerste ronde reed ze na een korte versnelling alleen voorop en dat hield ze knap tot het einde vol. Susan Visscher finishte op ruim twee minuten achterstand als tweede, Annemarie Worst werd kort daarachter derde.

Bij de mannen ging op de 70 kilometer de overwinning naar lokale favoriet Gijs Derksen, die het in de sprint nét haalde voor Erik Dekker. Gideon van der Molen werd derde.