Het beproefde recept werd omwille van de UCI-regels aangepast. De BeMC heeft dit jaar daarom geen drie, maar zoals de internationale wielerbond voorschrijft vier etappes. Ondanks dat de grootste en zwaarst bezette meerdaagse van de Benelux nu al op donderdag begint met een tijdrit, zijn het totaal aantal kilometers en hoogtemeters ongeveer gelijk gebleven.

Het pittoreske La Roche-en-Ardennes is als altijd de uitvalsbasis van de Belgian Mountainbike Challenge. Daar start op donderdagmiddag 9 mei een loodzware proloog van 18 kilometer en 600 hoogtemeters. De finish ligt bergop bij het beroemde ‘Parc à Gibier’, een unicum in de Belgische meerdaagse.

Na de proloog volgen nog drie ritten in lijn van respectievelijk 80 km (2300hm), 95km (2950hm) en 62km (2200hm). “Voor elite-renners nog steeds een ideale voorbereiding op de wereldbekers”, stelt Koenraad Verschooren namens de organisatie van de BEMC. “Maar uiteraard ook voor amateurs en recreanten een prachtig parcours.”

Inschrijven voor de BeMC is nog steeds mogelijk via deze website en kost nu nog 265 euro.