In het duingebied bij Boomhiemke op Ameland lag zaterdag een uitdagend rondje klaar voor de mountainbikers. Karen Brouwer en René Hooghiemster waren een maat te groot voor de concurrentie en reden onbedreigd naar de overwining.

Vanaf de start reed Hooghiemster met zijn ploeggenoot Coen Vermeltvoort en KMC-biker Roel Verhoeven weg. Vermeltvoort ging echter onderuit waardoor Verhoeven werd opgehouden en hij kreeg vervolgens het gat naar Hooghiemster niet meer dicht. Martin Mijnten kaapte de laatste podiumplaats voor Verhoevens ploeggenoot Martin Schuttert weg. Brouwer reed bij de dames haar eigen race en pakte solo de overwinning.

In Apeldoorn streed Gerben Mos zaterdag om de overwinning in een marathon over 108 kilometer. Na al vroeg in de wedstrijd met vier man weg te zijn gereden bleef hij in de finale met Marc Bouwmeester over die hem in de sprint wist te verslaan.

Voor Tim Smeenge lag in Portugal geluk en ongeluk erg dicht bij  elkaar dit weekend. Na een sterk optreden op zaterdag waarin hij samen met Thom Bonder als derde eindigde in de Algarve Bike Challenge waren ze opgeklommen naar de derde plaats in het klassement nadat ze vrijdag als tiende waren geëindigd in de proloog. In de afsluitende etappe hadden  ze echter met pech te kampen en bereikten helaas de eindstreep niet.