Het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team heeft in Larissa Hartog een nieuwe renster gevonden. Met de 17-jarige renster uit De Lier voegt zich daarmee opnieuw een talentvolle renster bij het team, nadat met Sophie von Berswordt-Wallrabe onlangs weer iemand op een hoger niveau werd afgeleverd. Hartog, die ook als veldrijdster goed uit de voeten kan, komt over van Merida-Bassa en werd afgelopen zomer in Apeldoorn Nederlands kampioene mountainbike bij de junior vrouwen. In 2019 begint ze aan haar tweede seizoen in die categorie.

“Ik ben blij dat ik in MijnBAD – Liv/Giant een nieuw team heb gevonden”, aldus Hartog. “Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de komende periode. Het team lijkt me ontzettend leuk en de begeleiding is goed. Daarbij hoop ik me onder meer aan Hannah van Boven op te kunnen trekken, die zich vorig jaar bij het team heeft gevoegd. Ik ga ervoor om me verder te ontwikkelen, zodat ik straks eerst bij de juniores en daarna bij de beloftes hopelijk ook weer stappen kan zetten.”

Jan Weevers, verantwoordelijk voor het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team, ziet in Hartog een welkome aanwinst. “Larissa heeft de laatste seizoenen laten zien dat ze zowel op nationaal als internationaal niveau goed mee kan in de mountainbike wedstrijden”, zo zegt hij. “Wij zullen Larissa de gelegenheid geven om zichzelf zowel in de Nederlandse als buitenlandse wedstrijden weer verder te ontwikkelen.”