De Bike Transalp belooft ook komend jaar weer een prachtige meerdaagse wedstrijd te worden. Na enkele jaren de ‘westelijke’ route te hebben gevolgd, volgt de klassieker onder de Europese duo-races dit jaar een volledig nieuw parcours, meer in het oosten van de Alpen.

De Bike Transalp start komend jaar op 14 juli in Tux (Zillertal) in Oostenrijk en eindigt 550 kilometer en 18500 hoogtemeters later in het Italiaanse Molveno. Daartussen liggen prachtige plaatsen als Brixen, St. Vigil, Welschnofen, San Martino, Folgaria en Trento. De route gaat dwars door het werelderfgoed van de Dolomieten en doet veel nieuwe trails aan.

Deze editie zijn er onder de 1000 startplekken voor het eerst 200 plekken gereserveerd voor solo-rijders. Meer informatie en registratie (899,- per persoon) via de website van de Bike Transalp. Lees hier ons uitgebreid blog over de Transalp van 2018.