De tijdrit in de Cape Pioneer Trek in Zuid-Afrika bracht woensdag geen veranderingen in het klassement voor beide KMC-duo’s. Karen Brouwer en Cemile Trommer pakten hun tweede dagzege en verstevigden daarmee hun leidende positie in het klassement. Gerben Mos en Tim Smeenge klokten de vijfde tijd achter het winnende Zuid Afrikaans/Deense duo Alan Hatherley en Simon Andreassen.

“We reden een sterke tijdrit waarin we de koppels op de tweede en derde plaats die twee en vier minuten voor ons gestart waren wisten in te halen”, zei Brouwer.

Donderdag reed het peloton bij het verlaten van George de Montagu pass op om daarna af te dalen naar de ´Klein Karoo´ waarin de temperatuur van 15° naar 30° ging. Brouwer Trommer lagen lang met Yolandi du Toit en Catherine Williamson aan de leiding maar moesten het Zuid Afrikaans -Engelse duo op de looppassages laten gaan en eindigden als tweede. Hun leidende positie in het klassement kwam niet in gevaar.

Mos en Smeenge reden een sterke etappe waarin ze als vierde eindigden en verder uitliepen op hun naaste concurrenten. “We hadden vandaag een sterke dag waarin we lang kort achter de kopgroep hebben gereden. De finale was door tegenwind en de hoge temperatuur enorm zwaar maar gelukkig hadden we nog wat extra drinken in de laatste post gepakt waardoor we ons tempo vast konden houden tot de finish.´, aldus Mos. Philip Buys en Matthys Beukes pakten de overwinning en liepen daarmee verder uit in het klassement. Daarin staan Robbert de Nijs en Erik Groen zesde.

De Cape Pioneer duurt nog tot en met zaterdag.