Nederland boven afgelopen weekeinde tijdens het Jelenia Góra Bike Festival in Polen. Daar pakte Anne Tauber de eindzege in de xc-race op zaterdag (UCI.HC) en schreef Anne Terpstra een dag later de UCI Marathonseries op haar naam.

Tauber (CST-Sandd) bekroonde een ijzersterke seizoen met een prachtige overwinning. Ze won met anderhalve minuut voorsprong op de Poolse Maja Wloszczowska (organisator van de race) en de Tsjechische Jitka Cabelicka.

Anne Terpstra finishte in de xc-race als vierde, maar dat hinderde haar niet om de beste te zijn van een klein vrouwenveld in de marathon een dag later. Ze bleef de Estse Greete Steinburg vijf minuten voor. Terpstra voldeed daarmee aan de kwalificatie-eis voor het WK-marathon van 2019.

Dat deed ook David Nordemann want ook hij had een succesvol weekeinde. De coureur van CST-Sandd werd achter de Pool Krzysztof Lukasik en de Duitser Matthias Alberti derde in de marathon. Een dag eerder was Nordemann onderdeel van een mooie strijd om de zege bij de xc-race voor beloftes. Daarin moest hij nipt zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Christopher Blevins – met wie hij ook op het podium stond tijdens het WK. Milan Vader deed aanvankelijk ook mee om de overwinning, maar werd mede door een kettingbreuk vierde, achter de Zwitser Ursin Spescha.

Uitslagen Jelenia Gora Bike Festival