Voor profwielrenner Bram Tankink zal de Bart Brentjens Challenge zijn laatste officiële wedstrijd zijn. Tankink kondigde eerder dit seizoen aan zijn “proffiets” aan de wilgen te hangen. Naar nu blijkt zal de Challenge zijn laatste wedstrijd zijn.

Vorig jaar leek het al tot een afscheid te komen, maar een rit in Nepal gaf hem voldoende nieuwe energie om er nog een jaartje aan vast te plakken. “Ergens moet ik mijn laatste wedstrijd rijden”, stelt Tankink. “Ik heb de Bart Brentjens Challenge altijd een mooi evenement gevonden dus het voelt goed om daar te stoppen. En, ik ga toch nog maar weer eens voor dat podium!”

Bart Brentjens Challenge
Zondag 7 oktober 2018 wordt voor de 14e keer de Bart Brentjens Challenge verreden. Er wordt in diverse categorieën gestreden om de overwinning. Dit jaar zal de Challenge niet verreden worden als KNWU NK Mountainbike Marathon. Dit neemt niet weg dat de organisatie vele toppers aan de start verwacht. In het verleden werden onder andere toppers als Tom Dumoulin, Jos van Emden, Ellen van Dijk en Anna van de Breggen verwelkomd. De waardering vanuit de KNWU voor deze wedstrijd blijkt ook wel uit de toewijzing van het NK 2019 aan de Bart Brentjens Challenge. Bekende namen die in het verleden de Bart Brentjens Challenge op hun naam schreven zijn Laura Turpijn, Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek en natuurlijk Bart Brentjens zelf. Vorig jaar wonnen Lars Boom en Annemiek van Vleuten de Challenge.

Parcoursen
De start en finish vinden weer plaats in de Kerkstraat en op de Vroenhof te Eijsden. Op de Vroenhof is de hele dag muziek en vertier. De parcoursen zijn uitgestippeld door het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek. De wedstrijd wordt verreden over 110 km. Voor de mountainbikeliefhebbers, die niet over een wedstrijdicentie beschikken, zijn er een vijftal toertochten uitgestippeld van respectievelijk 40, 55, 75, 95 en 110 km. Voor meer informatie over de Bart Brentjens Challenge en voor inschrijvingen kun je terecht op de geheel vernieuwde website
www.bartbrentjens-challenge.com