David Nordemann heeft zondag zijn nationale titel bij de beloftes geprolongeerd. Bij de vrouwen was er een primeur voor Sophie von Berswordt: zij won de eerste titel ooit bij de belofte-vrouwen.

Beide talenten reden een razendsnelle race. Nordemann kreeg al vroeg in de wedstrijd een lekke band, maar maakte na het verhelpen daarvan een indrukwekkende opmars. De coureur van CST-Sandd haalde iedereen weer in en hield Marc Bouwmeester en Kyle Agterberg achter zich. Nordemanns racetijd was slechts zeven seconden langzamer dan Van der Poel (winnaar bij de elite) en twee seconden sneller dan Hans Becking (de nummer twee). En dat met een lekke band, amai!

Von Berswordt was oppermachtig en bleef nummer twee Aniek van Alphen liefst zes minuten voor, Ceylin del Carmen Alvarado werd derde. Ook Von Berswordt was razendsnel. Zij maakte op bijna iedere elite-vrouw de minuut ‘start-achterstand’ goed en kwam achter Anne Terpstra (goud bij elites) als tweede overall over de meet.