Milan Vader won zondag vrij gemakkelijk de 3-Nations Cup in Spaarnwoude. De renner van het Habitat Mountainbiketeam reed in de laatste ronde weg uit de kopgroep en reed onbedreigd maar de zege. Ben Zwiehof en Marc Bouwmeester vergezelden de Zeeuw op het podium.

“Ik was in het begin wat te enthousiast maar toen merkte ik dat we toch wel wat aan elkaar gewaagd waren”, sprak Vader. “Toen heb ik een klein beetje op reserve gereden en ik wist dat het een lange koers zou worden.”

Vandaar dat Vader zich een beetje inhield en zich volledig focuste op een aanval in de laatste ronde. “In de laatste ronde hield ik het tempo hoog en zonder echt aan te vallen sloeg ik al een gaatje dus toen kon ik vrij gemakkelijk uitrijden zonder echt tot het gaatje te hoeven gaan.”

Op het aantrekkelijke parcours, dat na jaren afwezigheid terugkeerde in het wedstrijdcircuit, was bij de vrouwen de zege voor Sophie von Berswordt. Zij klopte klimgeit Lotte Koopmans en Annemarie Worst.

Daarnaast waren er overwinningen voor Tim van Dijke (junioren), Sofie Heby Pedersen (junior-vrouwen), Puck Pieterse (nieuweling-meisjes), Micki van Empel (sportklasse), Gerrit Delfosse (40+), Patrick Jansen (50+), Daan Depuydt (nieuwelingen) en Sebastian Mordmueller (30+)

Alle uitslagen 3-Nations Cup Spaarnwoude