Niet al te lang na zijn vertrek bij Grinta-Bestrating.nl heeft Tim Smeenge een nieuwe ploeg gevonden. De 23-jarige marathonbiker uit het Drentse Zeegse stapt over naar KMC-Fruit to Go. Hij wordt daar teamgenoot van onder meer Gerben Mos en Ramses Bekkenk.

“Ik heb mijn focus meer gelegd op de marathon en meerdaagse wedstrijden”, stelt Smeenge, die bij Grinta opstapte vanwege ‘een verschil in visie’.  “Het KMC-Fruit to Go  team is al jaren in die disciplines van de mountainbikesport actief en rijdt elk jaar enkele mooie wedstrijden als de Cape Pioneer en Transalp in het buitenland. Met hun ondersteuning hoop ik weer een stap te maken en één en ander te kunnen leren van ervaren marathon mannen als Ramses Bekkenk en Bram Rood.”

Smeenge maakt aanstaande zondag zijn debuut maken in shirt van KMC-Fruit to Go tijdens de 3-Nations Cup in Spaarnwoude.