Het is misschien wel zoals het hoort, maar lang niet iedere sporter zou dezelfde beslissing hebben gemaakt als Robbert de Nijs afgelopen zondag in de Rhein Hunsruck Marathon in Rhens. De coureur van zijn eigen Intal-Torq MTB-team kwam na 76 kilometer en 2300 hoogtemeters als eerste over de streep, maar gaf de ‘overwinning’ vervolgens aan de tweede die de lijn passeerde: Karl Platt.

Platt had De Nijs namelijk na een spannende onderlinge strijd op de laatste beklimming gelost, maar hij nam vervolgens ergens in de laatste kilometers een verkeerde afslag. ,,Maar zo wil ik niet winnen”, zei De Nijs, die van de marathonlegende wel een biertje als troost kreeg.

In Rhens reed ook Stijn Appel (vierde, op vijf minuten van Platt) sterk. Daarnaast haalde ook ondergetekende de top tien.

Uitslag Rhein Hunsruck Marathon Rhens 2018