Van der Poel start zondag in de leiderstrui aan de wereldbeker in Nove Mesto. De Nederlander werd na een razend spannend slot tweede in de short race achter Samuel Gaze, maar bleef Nino Schurter (derde) voor en passeerde de Zwitser daarmee in de ranglijst van de World Cup.

Met veel tempo- en positiewisselingen bleef tot in de laatste paar ronden een grote groep bij elkaar, al haakte Jaroslav Kulhavy vanwege een lekke band af. Nino Schurter ging voor een bocht en midden in het peloton onderuit, maar hij vocht zich snel weer terug. Dat lukte Maxime Marotte (valpartij bergop) niet.  Van der Poel hield zich na een explosief begin lang gedeisd, uiteindelijk draaide het uit op een adembenemende slotronde.

Van der Poel (winnaar van de short race in Albstadt) greep vanaf de vijfde plek op de klim de leiding en alleen Gaze kon zijn verschroeiende tempo volgen. Hij klopte de coureur van Corendon-Circus vervolgens in de sprint, net voor de in de afdaling teruggekeerde Schurter.