Een breed, toch wel sterk startveld afgelopen maandag in een van de grootste klassiekers in de Benelux: de Ardennes Trophy. In de 95 kilometer lange marathon in La Reid (Theux) was de Belg Joris Massaer, duidelijk hersteld na een knappe Portugal Tour en een moeizame BEMC, de sterkste.

De Belg finishte in 4.04u en hield daarmee de Nederlander Bas Peters zes minuten achter zich. Een andere ex-prof, Kevin van Hoovels, finishte als derde. Erwin Bakker werd op de zesde plek de tweede landgenoot, ook de 22-jarige Stijn Appel – die zich tot verdienstelijk marathonbiker aan het ontwikkelen is – haalde de top tien.

Christian de Graaff reed in de leidestrui van de BAMS – de Belgian Ardennes Marathon Series waar de Trophy deel van uitmaakt – maar moest een optimistische start bekopen. Hij werd 26e en moest ook Roy Beukers (19) en Roel Verhoeven (20) voor zich dulden.

Bij de vrouwen pakte Alieke Hoogenboom op de 95 kilometer een tweede plek, op de 65 kilometer won Bianca van den Hoek.

Alle uitslagen Ardennes Trophy 2018