Geheel onverwachts stopt Julien Absalon per direct met mountainbiken. De mountainbiker met een gigantisch palmares (onder meer twee Olympische titels, vijf wereldtitels en zeven wereldbekers) heeft teveel last van een pollenallergie.

“Ik sukkel er al jarenlang mee aan de start van het seizoen”, stelt de Fransman. “En volgens de dokter wordt het alleen maar erger. Dat was een morele tik.”

Absalon gaat zich nu richten op de ontwikkeling van materiaal en zijn eigen ploeg: Absolute Absalon.

CST met renner minder
Het Nederlandse CST-Sandd van ploegleider Bart Brentjens moet het de rest van het seizoen ook met een renner minder doen. De Belg Didier Bats, sinds vorig jaar lid van de ploeg van Bart Brentjens, hangt per direct zijn wedstrijdmountainbike aan de wilgen.

Bats is het plezier in het bedrijven van mountainbiken op hoog niveau verloren. Afgelopen weekeinde hakte hij tijdens zijn deelname aan de BEMC de knoop door. “Vorig jaar was al een moeizaam jaar”, zegt hij op social media. “Ik was gemotiveerd om het dit seizoen opnieuw te proberen, maar het heeft niet gebracht wat ik ervan gehoopt. Ik race niet meer met de zin waar ik ooit mee begonnen ben.”