In zijn ‘nieuwe’ mountainbikecarrière krijgt hij veel te kampen met tegenslag, maar dat hij nog steeds hard kan fietsen is een ding wat zeker is. Marc de Maar werd afgelopen weekeinde knap vierde in de UCI Marathonseries in het Duitse Singen.

Op het parcours waar afgelopen jaar het WK werd georganiseerd (ook toen had De Maar pech) hoefde de coureur van Ghost alleen zijn meerdere te erkennen in de sterke Daniel Geismayr (Oostenrijk), Konny Looser (Zwitserland) en Markus Kaufmann (Duitsland). De Maar bleef na 3.40 uur twee minuten verwijderd van het podium en klopte in de sprint om plek vier Matthias Alberti.

Ook Stijn Appel reed erg sterk in Zuid-Duitsland: hij werd knap negende. Roy Beukers finishte als 21e en daarmee miste hij de kwalificatie-eis voor het WK Marathon met een plek.

Uitslag UCI Marathon Series Singen