In de modderige laatste rit heeft Robbert de Nijs zijn derde plek in het klassement met succes verdedigd. De coureur uit Warmenhuizen kreeg te kampen met een lekke band, maar hield de schade met een vijfde plek in de daguitslag beperkt. De etappezege én eindwinst ging naar de Luxemburger Soren Nissen, die ruim vijf minuten voor De Nijs binnenkwam.

De Nijs werd in het klassement gepasseerd door de Belg Frans Claeys (tweede in de daguitslag), maar ging op zijn beurt nummer twee Christoph Soukop (hij kwam met een elfde plek niet in het stuk voor) voorbij.

Er waren meer Nederlanders met pech. Rijdend voor plek twee ging Roel Verhoeven in de laatste afdaling onderuit; hij werd daardoor (alsnog knap) vierde, Wietse Bosmans derde. Roel van der Stegen – zesde in het klassement – reed twee keer lek en werd dertiende. Erkend modderijder Tim Smeenge had juist een goede dag in werd tiende.

Uitslag BEMC 2018