Robbert de Nijs is uitstekend begonnen aan de BEMC. De Nederlandse marathonbiker hoefde in de openingsetappe van de Belgische driedaagse (UCI.S1) alleen zijn meerdere te erkennen in de Luxemburger Soren Nissen. Die kwam in La Roche-en-Ardenne solo over de meet.

In de eerste rit van 87 kilometer en 2450 hoogtemeters ontstonden twee ‘pelotons’: de kopgroep met naast De Nijs ook de Nederlanders Roel Verhoeven en Roel van der Stegen (en onder meer Nissen, Frans Claeys, Laurens Sweeck en Ben Thomas) en een tweede groep met onder Bart Classens, Erik Groen en Thom Bonder. Daartussen reden nog Christoph Soukop, Joris Massaer en Jens Adams.

Pas in de slotfase viel alles écht uiteen. Nissen reed weg, De Nijs reed samen met Claeys naar de streep en klopte, nog geen twee minuten achter Nissen, de Belg op de streep.

Alle uitslagen BEMC 2018