De volgende editie van mountainbikemarathon Gulbergen24 vindt  pas plaats in 2019. De organisatie van het succesvolle evenement ziet zich genoodzaakt de achtste editie een jaar uit te stellen in verband met de aanleg van een permanente fietsbrug nabij het terrein bij de Gulberg in Nuenen.

 “De vele mountainbikeliefhebbers zullen dit nieuws niet leuk vinden, maar helaas moest het bestuur dit besluit nemen”, zegt Rob van de Goor, voorzitter van Stichting Mountainbike Promotie Nuenen (SMPN). “Iedereen die betrokken is bij het 24-uurs evenement ziet wel in, dat de geplande werkzaamheden bij het Eindhovens kanaal enorm lastig te combineren zijn met de realisatie van ons parcours, feesttent, overnachtingsplekken en facilitaire voorzieningen. De risico’s zijn voor ons ook te groot. Door de werkzaamheden kan de plaatsing van onze tijdelijke brug niet gegarandeerd worden.”

Kansen
Het evenement Gulbergen24 vindt vanaf 2011 steeds plaats in het laatste weekend van september. leder jaar zorgen sponsoren en vrijwilligers dat er een tijdelijke brug over het Eindhovens kanaal gelegd wordt, een onmisbare schakel tussen het parcours in de Mierlose bossen en het hoogste punt van Brabant. Andere partijen spelen al langer met het idee van een permanente brug over het kanaal; dit is al een aantal keer uitgesteld. Realisatie van die brug vindt nu plaats, overigens in goed overleg met SMPN. De planning is, dat in augustus van dit jaar begonnen wordt met kabels en leidingen, aanleg van fietspaden en hellingen en het storten van de brug. Deze werkzaamheden zijn in de loop van december afgerond. Die permanente voorziening betekent uiteindelijk een prima ontwikkeling voor de recreatieve waarde van het gebied aan weerszijde van het kanaal. Het biedt ook kansen voor een volgende editie van Gulbergen24. De stichting SMPN gebruikt de noodzakelijke adempauze om de krachten te bundelen volgend jaar weer te verrassen met een extra aantrekkelijk evenement voor mountainbikers.