Met een knappe vijfde plek in de afsluitende koninginnerit van de 4 Stage MTB Race Lanzarote heeft Jasper Ockeloen voor de tweede keer dit seizoen laten zien dat hij aanschurkt tegen de wereldtop van het marathonbiken. De coureur van Grinta-Bestrating.nl, onlangs al derde in de klimtijdrit van de Costa Blanca Bike Race, werd in de UCI-race (S2) op het Canarische Eiland uiteindelijk 12e in het eindklassement.

Ockeloen verloor in de tweede rit (32e) de kansen op een top-tien klassering. Marc de Maar (Ghost) werd kort achter Ockeloen vijftiende. De voormalig wegprof staat nog niet honderd procent scherp, maar toonde ook zijn capaciteiten: hij werd knap zevende in de derde rit, een zware klimtijdrit over ruim 21 kilometer.

Ook de dit jaar definitief in het (marathon)biken teruggekeerde Henk Jaap Moorlag liet zijn potentie zien. Moorlag, ooit een van Nederlands grootste mtb-talenten, liet zijn gezicht regelmatig van voren zien. In de laatste etappe zat hij tot voorbij halfweg in de kopgroep, tot een aantal lekke banden hem terugwierpen. Gerben Mos (KMC) reed een zeer steady vierdaagse en bekroonde dat met een zeventiende plek in het door Sergio Mantecon gewonnen eindklassement.

Moorlag in zijn nieuwe kleding. Foto: 4 Stage MTB Race Lanzarote

In de amateur-categorie├źn liet het 9th Wave Shark MTB Team zien (bijna) klaar te zijn voor de Cape Epic. Het dynamische duo Peter Wouters en Enrico Theuns werden respectievelijk derde en tiende bij de vijftigplussers. Bij de vrouwen was er Nederlands succes bij de Masters 30+: daar eindigde Tessa Kortekaas met overmacht als eerste.

Alle uitslagen 4 Stage MTB Race Lanzarote