Het was een lange reis, maar meer dan de moeite waard. Robbert de Nijs won na de proloog ook de xc-race en marathon van de Curaçao Cycling Week.

Donderdag was De Nijs al de snelste in de korte proloog, vrijdag klopte hij na drie rondes van tien kilometer Marc de Maar en Pieter Weening in de sprint. De Duo Extreme van zondag was een zwaardere opgave voor de Noord-Hollander, maar toch kwam de zege geen moment in gevaar.

De Nijs reed samen met de sterke local Hillard Cijntje (er moet per twee gereden worden) al vroeg weg en bleef na 80 kilometer met flink wat klimwerk, spectaculaire afdalingen, een bizarre strandvlakte, lastige singletrails en af en toe adembenemende uitzichten Pieter Weening en Robert Potveer voor. Marc de Maar en Barry Bakker finishte als derde. Ondanks de vele modder (door een nachtelijke regenbui) hadden De Nijs en Cijntje slechts 3 uur en 10 minuten nodig voor het hele parcours.