Een bijzonder gebaar van de Brabant Beach Battle: deelname aan de eerste editie van de nieuwe strandrace op het E3-strand in Eersel wordt gratis. Dat heeft de organisatie besloten als tegemoetkoming richting deelnemers.

De Brabant Beach Battle (niet te verwarren met de Beach Battle bij Wijk aan Zee) zou op zondag 22 oktober aanvankelijk de eerste manche zijn in de Topcompetitie van de KNWU, maar die status werd de wedstrijd onlangs ontnomen door de wielerbond. “De KNWU heeft een mondeling akkoord heeft met andere organisaties dat een event minimaal 1 jaar moet zijn georganiseerd voordat men aan de Strandrace Topcompetitie mee kan doen”, laat de organisatie van de BBB weten. “Om die reden werd de toezegging aan de Brabant Beach Battle drie weken voor de start van het evenement alsnog abrupt ingetrokken. De KNWU heeft hiervoor namens alle betrokkenen hun excuses gemaakt en zal dit ook nog gaan publiceren op hun website.”

De BBB heeft na goed overleg met betrokken partijen en sponsoren  besloten om alles in het werk te stellen om er toch een groots en succesvol evenement van te gaan maken. “Daarbij stellen wij het sportieve aspect boven alles”, stelt de organisatie. “Iedereen die graag wil deelnemen aan de Brabant Beach Battle op 22 oktober kan dit kosteloos doen. Hieraan is wel een maximaal deelnemersveld gekoppeld.”

De renners die zich al hebben ingeschreven zullen een mail ontvangen met de vraag of ze dan wel of dan niet willen starten op 22 oktober en dit zal ook kosteloos voor hen zijn. Iedereen krijgt door de KNWU zo snel als mogelijk het inschrijfgeld teruggestort.

De maximale deelnemers aantallen zijn:

– 18 jaar 50 deelnemers
– Basisleden+cyclo 200 deelnemers
– Dames 50 Deelnemers
– Heren Licentiehouders 200 deelnemers