Het duurt nog bijna een jaar tot het WK Marathon in de Italiaanse Dolomieten, maar de Nederlandse ploeg die daar mag starten begin al aardig vorm te krijgen. Na Robbert de Nijs, Marc de Maar en Thom Bonder heeft ook Gerben Mos voldaan aan de kwalificatie-eis. De coureur van KMC-Fruit to Go finishte zondag als elfde in de UCI Marathonseries La Forestière.

In de zwaarbezette wedstrijd in de Franse Jura stevende een sterk rijdende Mos af op een top tien klassering, tot hij in de slotfase een stuk verkeerd reed en nog een plek prijs moest geven. De marathonbiker had nog wat speling: voor een ticket voor het WK was een plek bij de beste twintig voldoende geweest.

De Mos reisde samen met De Nijs af naar La Forestière, een zware technische race van 100 kilometer en 3000 hoogtemeters. De Nijs liet tijdens de wedstrijd nog maar eens zien dat hij in vorm is: hij reed lang in de kopgroep, tot hij vanwege meerdere mechanische problemen moest opgeven.

De wedstrijd werd gewonnen dor Andreas Seewald, die naar meer dan vijf uur koers Samuele Porro en Daniele Mensi op respectievelijk drie en zes minuten achterstand reed. Mos gaf uiteindelijk zeventien minuten toe op de winnaar.