Woensdag gaan in het Australische Cairns de wereldkampioenschappen mountainbike van 2017 van start. Het programma begint met de Team Relay, waar Nederland niet aan de start zal staan.

Bondscoach Gerben de Knegt kiest er bewust voor de estafetterace over te slaan. “De focus ligt op de individuele races”, zegt hij in een korte verklaring. “Daarnaast is niet iedereen al goed aan het tijdsverschil aangepast.”

Nederland staat in Cairns met zeven renners aan de start. Alleen bij de junior-vrouwen zijn we niet vertegenwoordigd. Grootste kanshebber op eremetaal is Anne Tauber. De Nederlands kampioene schurkt al het hele seizoen tegen de wereldtop aan bij de elite-vrouwen, maar zal vanwege haar leeftijd starten bij de belofte-vrouwen. In die categorie dient ze af te rekenen met onder meer Allessandra Keller en Sina Frei, die haar op het EK voorbleven. Ook Evie Richards en vooral Kate Courtney zijn grote concurrenten.

Programma WK Mountainbike 2017

Nederlandse tijd (lokale tijd)

Woensdag
7.00 uur (15.00 uur): Team Relay

Donderdag
5.00 uur (13.00 uur): Junior-vrouwen
7.00 uur (15.00 uur): Junior-mannen (Mick van Dijke)

Vrijdag
6.30 uur (14.30 uur) Belofte-mannen (Marc Bouwmeester, David Nordemann, Milan Vader)

Zaterdag
2.00 uur (10.00 uur): Belofte-vrouwen (Anne Tauber)
4.00 uur (12.00 uur): Elite-vrouwen (Anne Terpstra)
6.30 uur (14.30 uur): Elite-mannen (Michiel van der Heijden)

Live-timing

We hebben nog niet kunnen achterhalen waar de wedstrijden live te zien zullen zijn. ‘EBU’ is in Europa verantwoordelijk voor de uitzending/streaming. Die lijkt deze keer niet in handen te zijn van Redbull.tv.