Milan Vader heeft zijn weg terug in de top tien van de World Cup voor beloftes gevonden. De coureur van Watersley R+D finishte zondag in Lenzerheide na een prima race als zevende. De race werd gewonnen door Martins Blums, voor Maximilian Brandl en Nadir Colledani.

Vader had een sterke start en lag na een ronde vijfde. Hij dreigde daarna, net als de laatste wereldbekerraces, buiten de top tien te vallen, maar vocht zich via een mooie eindschot naar de zevende plek.

Achter Vader reed ook David Nordemann een sterke race. De coureur van CST-Sandd ging al vroeg in de koers onderuit, maar reed daarna zeer constante rondetijden en klom daarna op van een plek buiten de top dertig naar een plek bij de beste twintig: 18e.

Bij de vrouwen hield Sophie von Berswordt prima stand in het internationale deelnemersveld. De 21-jarige mountainbikester finishte als 18e in een race die werd gewonnen door Kate Courtney. Sina Frei werd tweede, Evie Richards derde.

Alle uitslagen World Cup Lenzerheide