Hij is geen sprinter, maar wel een verdomd goede mountainbiker. Met een zevende plek op het WK Marathon – vierde en laatste in de eindsprint van de achtervolgende groep – toonde Hans Becking gisteren nog maar eens zijn klasse. “Ik was helemaal leeg, ik kon niet meer”, zei de renner van CST-Sandd een dag na de titelstrijd. “Het was één lange lijdensweg. Ik ben er nu nog kapot van.”

Op het 95 kilometer lange, razendsnelle parcours rondom het Duitse Singen lag het tempo moordend hoog. Becking was een van de betere aanhakers op een WK dat werd gewonnen door Alban Lakata. “Lukas Flückiger werd gewoon uit de wielen gereden, dat zegt genoeg. Manuel Fumic heb ik zelfs nooit in de grote kopgroep van dertig man gezien. Ik hing de hele tijd van achter, kraakte een paar keer maar scheurde niet. Ik kon elke keer net als laatste mee. Toen de uiteindelijke podiumklanten vertrokken, kon ik net niet volgen.”