Een week nadat hij in Polen voldeed aan de eis voor het WK Marathon, heeft Tim Smeenge in de Malevil Cup meteen nog wat extra punten gesprokkeld om zijn startpositie op 25 juni in Singen te verbeteren. De coureur van Grinta.nl-Bestrating kwam in de Tsjechische manche van de UCI Marathonseries als 20e over de meet.

Smeenge had een moeizame start en deed tijdens het eerste uur een sollicitatie naar de hoofdprijs van de Mountainbiker van het Jaar verkiezing door de schrijver van dit artikel te helpen zich te handhaven in de tweede grote groep. Naar mate het parcours zwaarder werd werden de benen van Smeenge beter en zo klom hij van de dertigste plek op naar een positie in de top twintig. Die verspeelde hij weer door een stuk verkeerd te rijden.

Ondergetekende probeerde zich in Tsjechi√ę te kwalificeren voor het WK, maar een plek in de top twintig kwam met een 26e plek nooit echt in het zicht. Marc de Maar, wel al gekwalificeerd voor het WK, had al in het startvak te kampen met een leeglopende band en verloor na een uur koers met een compleet lekke band veel tijd. Hij kwam desondanks als 31e binnen. Thom Bonder, ook WK-ganger, viel uit nadat zijn crank was losgelopen.

Uitslag UCI Marathonseries Malevil Cup