Een triest bericht op de website van de KNWU:

Jurylid en voorzitter van het district oost Benno Nijland (51) is vrijdag overleden. De Oldenzaler was ernstig ziek.

Met Nijland verliest de wielerwereld een bevlogen, maar tegelijk nuchtere en altijd relativerende wielerman. Als MTB-jurylid was hij één van de dragende krachten achter deze sport in Nederland, maar bovendien was de Twentse wielerman in deze discipline een internationaal jurylid van hoog aanzien. Hij was in die functie ook aanwezig op de Olympische Spelen van Rio.

In zijn eigen regio Oost had Nijland oog voor de basis van de wielersport. Als districtsvoorzitter wist hij onlangs nog nieuw elan te geven aan de opleiding van nieuw wegtalent door kader en sponsoring te vinden voor de junioren en nieuwelingen (m/v). Ook hoopte hij een beloftenploeg onder de vlag het district op te richten. In de winter was Nijland één van de drijvende krachten achter de GOW-veldritcompetitie.