Ze verraste vorige week met een elfde plek in Nove Mesto, en hield zondag in de tweede World Cup van het seizoen stand in het competitieve vrouwenveld. Anne Tauber vocht zich in het Duitse Albstadt naar een twaalfde plek. De wedstrijd werd verrassend gewonnen door Yana Belomoina van het Nederlandse CST-Sandd-American Eagle van teammanager Bart Brentjens. 

Vanuit een tweede omvangrijke groep na de startlus streed Tauber (Habitat for Humanity) met onder meer Irina Kalentyeva, Annie Last en Kathrinn Stirnemann om een plek bij de beste twintig. Ze leek het daar tot half weg in af te gaan leggen, maar in tweede deel begon ze aan een indrukwekkende opmars, die eindigde op plek twaalf. Ze haalde daarbij onder meer Pauline Ferrand-Prevot, Michiels, Catherine Pendrel en Tanja Zakelj in en strandde uiteindelijk op tien seconden van de tiende plek van Emily Batty.

Niet ver achter Tauber toonde ook Anne Terpstra dat ze dit seizoen goed mee kan in het omvangrijke internationale geweld. De Nederlands kampioene kwam als 26e over de streep. Lotte Koopmans, debuterend op het hoogste internationale niveau, finishte op een prima 63e plek.

Voorin was het een strijd tot de laatste meters tussen Maja Wloszczcowska, Linda Indergand, Annika Langvad en de sterk opkomende Jolanda Neff en Yana Belomoina. Nadat Langvad – zij leek de beste benen te hebben – door een valpartij wegviel uit de voorste regionen reed Wloszczowska samen met Indergand voorop. Die laatste moest lossen, ewerd gepasseerd door Belomoina, die met Neff in haar wiel vervolgens ook opstoomde richting de eerste plek.

In de laatste ronde sloot Belomoina, zonder Neff, aan bij de Wloscczowska. Ze deed vervolgens een klassieke erop en erover, reed weg op de laatset klim en haalde het voor Wloszczcowska en Neff, Indergand en Rebecca Henderson.

Uitslag World Cup Albstadt 2017 Elite-vrouwen