Het is een mooie marathon en dus niet voor niks onderdeel van zowel de SforZ Continental MTB Marathoncup (tweede manche) als de Sebamed MTB Series (openingswedstrijd). Zondag stonden daarom veel Nederlanders aan de start van de Schinderhannes MTB Marathon in het Duitse Emmelshausen.

Vooral op de halve marathon (69 km) was ons land succesvol. Gijs Derksen pakte daar de overall-zege, Irjan Luttenberg (he’s back) werd derde en bij de vrouwen was Reza Hormes-Ravenstijn de beste, voor Mary Rose Postma. Ook de altijd gesoigneerde Maarten Janssen (tweede senioren-I) en ‘s lands beste toerder Bas Vroemen (derde senioren-II) reden prijs.

Op de hele marathon (104km) kon Nederland geen rol spelen in de overall-zege. Daar was Mathias Frohn de beste, voor Robert Mennen en Jan-Frederik Finoulst. Bram Rood was op de achtste plek de beste landgenoot. Bij de vrouwen werd Jannitta Van den Brink tweede en ook in de verschillende leeftijdscategorie√ęn waren er podiumplekken te noteren: good-old Wil ‘Hercules’ Baselmans werd eerste bij de Senioren-II, gevolgd door Freddie van der Schoot. Luc Koning en Pim de Waard werden twee en drie bij de senioren-III.

Uitslag Schinderhannes MTB Marathon 2017
Tussenstand Sebamed MTB Series
Tussenstand Sforz Continental MTB Marathoncup