Achter het geweld van Mathieu van der Poel reed nog een Nederlander een ijzersterke World Cup in Nove Mesto. Met een vijftiende plek boekte Hans Becking zijn beste resultaat in zijn carrière. “Ik ben heel erg blij dat ik eindelijk eens in een wereldbeker heb kunnen tonen dat ik met de grote mannen meekan”, keek de coureur van CST-Sandd op zijn wedstrijd terug.

Becking (31) verkeert al het hele jaar in een uitstekende vorm. Een echte verklaring heeft hij er niet voor. “Eigenlijk doe ik niet veel anders dan andere jaren. Maar ik heb een positieve flow te pakken. Ik zie het het zelf een oogstjaar, na al die jaren van hard werken.”

‘Ik zie het het zelf een oogstjaar, na al die jaren van hard werken’

Door zijn goede prestaties van de laatste tijd had Becking in Nove Mesto een goede startpositie (achttiende). Die plek kon hij vasthouden en zelfs nog iets verbeteren tijdens de wedstrijd. “Bij de start brak Mathias Stirnemann zijn ketting en was er een grote valpartij. Ik had het geluk dat ik er net langs kon. Daarna heb ik slim aangeklampt bij de toppers en dat lukte goed. Ik heb constant kunnen rijden en vooral genoten van de race.”

En wat biedt dit resultaat voor perspectief voor de rest van het seizoen, Hans? “Normaal is mijn tweede seizoenshelft altijd beter, maar dat zal nu een uitdaging worden, haha!”