Milan Vader heeft afgelopen weekend de derde manche van de Bundesliga op zijn naam geschreven. De coureur van Watersley R+D rekende in Gedern af met de Duitsers Simon Stiebjahn en Ben Zwiehoff. 

Aanvankelijk reed Zwiehoff weg bij Vader, maar hij kreeg een lekke band en de Nederlander kon de kop overnemen. In de slotfase naderde Stiebjahn Vader, maar ook die kreeg op het modderige parcours een lekke band. “Ik heb zeker geluk gehad”, zei Vader tegen de collega’s van Acrossthecountry.net. “Maar dat hoort bij de wielersport. Ik voelde me goed en gereden met de World Cup in Nove Mesto in gedachte.”

Bij de vrouwen ging de overwinning ook naar Nederland. Anne Terpstra was oppermachtig in een klein veld. Ze hield de Zuid-Afrikaanse Cherie Redecker en de Duitse Felicitas Geiger meer dan drie minuten achter zich.

Uitslagen Bundesliga Gedern

 

Happy with the win in Gedern! #watersleywings #power2peak #mudfest

Een bericht gedeeld door Milan Vader (@milanvader) op