Anne Terpstra is het seizoen op uitstekende wijze begonnen. De Nederlands kampioene van Ghost won donderdag de openingstijdrit van de Sunshine Cup (UCI.HC)  op Cyprus, door Margot Moschetti (CST-Sandd) en Alexandra Engen voor te blijven.

De 14 kilometer met start op 700 meter en finish op zeeniveau – grotendeels bergaf dus – raffelde Terpstra af in 29.27. Ze finishte daarmee 12 seconden voor Moschetti en 13 voor Engen. Anna van der Breggen is om onduidelijke reden niet van start gegaan.

Ook Becking sterk
In het sterke mannenveld opende Hans Becking met een sterke achtste plaats, op 50 seconden achterstand van etappewinnaar Jaroslav Kulhavy. David Nordemann handhaafde zich als jonge renner ook knap: hij werd op een minuut elfde.

[su_button url=”https://results.sporthive.com/events/PC1363113″ target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Cyprus Sunshine Cup [/su_button]