Ruim twee maanden voor de start van bikeweekend Roc d’Ardenne heeft de organisatie van het evenement in Houffalize (28-30 april) de parcoursen van de diverse wedstrijden online gezet. Maar het belangrijkste nieuws is misschien wel de Pack Roc Trophy, een nieuwe meerdaagse koers die drie vaste races van de Roc d’Ardenne combineert.

Van vrijdagavond tot zondagmiddag
De Pack Roc Trophy bestaat uit de Roc Night (24 kilometer) op vrijdag 28 april, de Roc d’Ardenne (57 kilometer) op zaterdag 29 april en de Roc Marathon (83 kilometer) op zondag 30 april. Op het einde van elke dag wordt de leider van het klassement gehuldigd op het podium. De inschrijving is inmiddels geopend.

Rue Saint Roch
Bij de meeste tochten van de Roc d’Ardenne is de Rue Saint Roch de eerste kuitenbijter om de benen warm te draaien. Na deze beklimming uit Luik-Bastenaken-Luik is de rivier de Ourthe het oriëntatiebaken voor de langere races: zo staan er in de marathons respectievelijk 6 en 4 riviercrossings op het programma.  Alle parcoursen werden ook dit jaar verder gefinetuned onder leiding van lokale bikers. Zo omvat het parcours van de Roc Marathon een prachtige nieuwe passage ter hoogte van La Ferme au Pont.

[su_button url=”http://www.sport.be/rocdardenne/2017/nl/” target=”new” background=”#ccd500″]Meer informatie Roc d’Ardenne[/su_button]