NOORDWIJK – Op zondag 15 januari is de Flexwinkel mountainbike beachrace in Noordwijk verreden. Het evenement, dat vorig seizoen nog het Nederlands Kampioenschap was, maakt deel uit van de KNWU Strandracecompetitie. Aan de start stonden, naast de reguliere strandracespecialisten, ook Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam en Laurens ten Dam.SinkeldamWintNoordwijk2017

 Het evenement kende een parcourswijziging ten opzichte van voorgaande jaren. In het verleden startte men in Noordwijk, keerde op het strand van IJmuiden en reed terug naar Noordwijk. Nu werd gekeerd in Zandvoort om Circuit Park Zandvoort heen. Een attractieve parcourswijziging zo bleek uit reacties van deelnemers. Ook werd Zandvoort het breekpunt in de wedstrijd, waar de kopgroep zich van de rest afscheidde.

Enkele kilometers voor de finish wist Sinkeldam weg te rijden. Zijn vlucht werd door Dumoulin gecontroleerd. Even leek Sinkeldam zich in het zicht van de finish te verslikken op het stuk rulle zand van de strandafgang, maar hij wist zich te herpakken en bleef de aanstormende Bram Imming en Ronan van Zandbeek, die twee en drie werden voor. Ook leider in de strandracecompetitie Jordy Buskermolen kwam nog sterk op en werd vierde.

Bij de dames ging de strijd tussen Nina Kessler en Pauliena Rooijakkers. Ook hier was het rulle zand bepalend. Rooijakkers wist daar net beter door te komen. Op een vijftiental meters voor Kessler werd zij eerste. Iris Slappendel werd derde.