NIEUWEGEIN – Het is nog steeds niet duidelijk of en hoe er in 2017 weer een Benelux Cup wordt georganiseerd. Reden is het afhaken van hoofdsponsor Pearl Izumi. Dat melden onze Belgische collega’s van Mountainbike.be

“De intentie bestaat bij de drie federaties om er een vervolg aan te breien”, vertelde Andre Coppers, mtb-coördinator van de Belgische wielerbond, deze week aan Mountainbike.be. “Maar na het afhaken van Pearl Izumi zijn we momenteel nog op zoek naar een ideale formule waarin organisatoren, renners en de federaties zich kunnen vinden. De gesprekken daarover zijn al een paar maand bezig. Op 29 december hebben we een vergadering met de mensen van de KNWU. In januari zitten we samen met de organisatoren.”

Nordemann op weg naar de leidende positie in de Benelux-Cup

Bij de UCI zijn vijf Belgische, drie Nederlandse en één Luxemburgse xc-races geregistreerd. Dat zijn allemaal kandidaten om onderdeel te worden van een nieuwe Benelux Cup.