DRACHTEN – Marc de Maar rijdt in 2017 toch niet voor Habitat for Humanity. De wielrenner die overstapt naar het marathonbiken maakte in oktober bekend voor het Nederlandse internationaal actieve team te gaan rijden, maar is teruggekomen op zijn besluit. Een verschil in sportieve visie tussen renner en management is oorzaak van de breuk.

“Mijn sportieve ambities op de mountainbike veranderen echter niet”, laat De Maar op social media weten. “Het WK in het Duitse Singen staat nog steeds rood omcirkeld in mijn agenda. Ik heb de laatste weken snel moeten schakelen en zaken opnieuw moeten invullen. Dat heeft even geduurd maar ik heb inmiddels een team en sponsoren bereid gevonden met mij het avontuur aan te gaan.”

demaarkempermanhabitat
De Maar en teammanager Maarten Kemperman toen de renner zich presenteerde als nieuwe coureur.

De Maar, die op Curacao en in Spanje woont, komt later deze week met meer info over zijn nieuwe sponsor. Afgelopen twee seizoen reed hij voor Roompot Oranje-peloton.