Wie zijn de beste mountainbikers van 2016? En wie zijn de grootste talenten? Op zondag 11 december zullen de MTB Awards powered by Schwalbe worden uitgereikt door de Stichting MTB Platform. Voor het derde jaar op rij kun je via Bikesight.nl stemmen op jouw favoriet in elke categorie. De stem van het publiek wordt door de jury uiteraard meegenomen in hun keuze. De stembussen zijn geopend!

schwalbe_logo
Genomineerden MTB Awards 2016

De stichting MTB Platform heeft gebruikt net als de afgelopen jaren vier categorieën: elite-mannen (elite, derde- en vierdejaars beloften), talent-mannen (eerste- en tweedejaars beloften, junioren), elite-vrouwen (elite, derde- en vierdejaars beloften) en talent-vrouwen (eerste- en tweedejaars beloften, junioren).

In totaal 13 mountainbikers genomineerd. Dat zijn in de categorie elite-mannen Hans Becking, Michiel van der Heijden en Rudi van Houts. Bij de elite-vrouwen zijn Hielke Elferink, Anne Tauber, Anne Terpstra en Annemarie Worst genomineerd. Marc Bouwmeester, David Nordemann en Milan Vader maken kans op de award in de categorie talent-mannen. In de categorie talent-vrouwen zijn dat Sophie von Berswordt, Maaike de Heij en Kiki van Asselt.

Stemmen
Stemmen kan via de onderstaande stem-module. Let op: klikken is meteen stemmen en dat kan maar één keer per computer. De stembussen zijn geopend van de publicatie van dit bericht tot 1 december om 23.59 uur. Misbruik wordt niet gewaardeerd (en is te constateren). Heb je vragen over het stemmen, stuur dan een mailtje naar info@bikesight.nl.
mountainbikeplatform_logo_ZWMountainbike Awards
De Mountainbike Awards powered by Schwalbe worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike Awards is geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, Leo van Zeeland, in het verleden KNWU-bondscoach en nu coach bij Habitat for Humanity, en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers.

Winnaars vorig jaar
Vorig jaar gingen de MTB Awards naar Rudi van Houts (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen), Milan Vader (talent-mannen) en Didi de Vries (talent-vrouwen). Daarnaast werd een lifetime-achievement award uitgereikt aan Bart Brentjens. De prijzen werden toen uitgereikt in het Mountainbike Museum in Arnhem. Die dag stond in het teken van 25 jaar mountainbiken in Nederland.