DE RIPS – In 2004 deed hij zelf mee aan de openingswedstrijd van de RWP-Marathoncup, de Duitse Kellerwald Bikemarathon. Meer dan tien jaar later wordt de wedstrijd waar Gert-Jan Theunisse naamgever van is de eerste manche van Nederlands mooiste wedstrijdserie, nu de SforZ MTB Marathoncup genaamd.

De Gert-Jan Theunisse Classic is op 30 april in het kleine dorp De Rips, in de Brabantse Peel. Theunisse houdt wel van het lange werk – de overlevering stelt dat de Tourheld van weleer na zijn deelname aan de Kellerwald Bikemarathon nog meer dan 100 kilometer naar het vliegveld fietste – en dus is ook de Classic pittig: 120 kilometer, 80 en 40 kilometer zijn de afstanden waar uit gekozen kan worden.

theunisse

Rond de jaarwisseling wordt de volledige kalender van de SforZ MTB Marathoncup bekend gemaakt. Meer info over de Gert-Jan Theunisse Classic: http://www.gertjantheunisseclassic.nl/