NURBURGRING/HOUFFALIZE – Frank Beemer kan terugkijken op een uitstekend wedstrijdweekeinde. De coureur van Habitat for Humanity, wiens seizoen nog niet loopt zoals gewild, scoorde op zaterdag een tweede plek in de Bundesliga op de Nurburgring en werd zondag derde in de Benelux-Cup in Houffalize.

In de Duitse Eiffel hoefde Beemer alleen zijn meerdere te erkennen in de Duitser Ben Zwiehoff, die solo naar de zaege reed. ¬†Beemer bleef Simon Stiebjahn voor, mede ook omdat de Duitser last had van een kapotte schoen. “Ben was te sterk op de klimmen”, zei Beemer naderhand. “Maar ik had nooit verwacht tweede te worden.”

Zwiehoff voert de forsing voor Stiebjahn en Beemer. Foto: Erhard Goller
Zwiehoff voert de forsing voor Stiebjahn en Beemer. Foto: Erhard Goller

Dat hij na zijn inspanningen van zaterdag ook nog derde kon worden in Houffa had Beemer ook niet verwacht. In het Belgische mountainbike-mekka waren alleen de Belg Kevin Panhuyzen en Nederlands kampioen Hans Becking te sterk voor de coureur uit Garderen.