HEUBACH – De Nederlandse delegatie bij de elite-mannen kan terugkijken op een degelijke tweede manche van de Bundesliga (UCI.HC) in Heubach. Michiel van der Heijden finishte in het zwaarbezette veld als 14de, Hans Becking werd 17de en Frank Beemer als 25ste. 

Van der Heijden en Becking werkten zich na de eerste paar rondes een paar plekken naar voren, Beemer bewandelde de omgekeerde weg. De wedstrijd werd gewonnen door de Zwitser Florian Vogel, die Fransmannen Victor Koretzky en Julien Absalon rond de minuut voorbleef.

19, Van Der Heijden, Michiel, Scott-Odlo, , NED
Van der Heijden in stijl van een steile afdaling. Foto: EGO-Promotion
19, Van Der Heijden, Michiel, Scott-Odlo, , NED
Van der Heijden met Becking in zijn wiel. Foto: EGO-Promotion

In de overige mannen-categorieën deed vooral Marc Bouwmeester het uitstekend. Hij werd vijfde bij de junioren en hoefde alleen zijn meerdere te erkennen in de Colombiaan Wilson Pena, de Duitsers Niklas Schehl en David List en de Italiaan Francesco Bonetto. In dezelfde race finishte Jens Dekker als twaalfde en Teus Ruijter als 35e.

Bij de beloftes keerde Milan Vader terug van zijn polsblessure met een sterke vijfde plaats, amper een minuut achter winnaar Andrie Frischknecht. Ook Maximiliaan Brandl, Kevin Panhuyzen en Simon Vitzthum finishte voor de courer van KNWU Team MTB. In dezelfde race werd David Nordemann (Stappenbelt-Specialized) op zijn negentiende verjaardag negentiende. Kjell van den Boogert (Craft-Ten Tusscher) kwam als 28e over de meet, Gosse van der Meer als 34e.

118, Vitzthum, Simon, bischibikes/kopierpapier.ch, RV Altenrhein, SUI 108, Brandl, Maximilian, Lexware Racing Team, RV Viktoria Wombach, GER 26, Frischknecht, Andri, Scott-Odlo, , SUI 105, Panhuyzen, Kevin, KTM Bike Vision, , BEL 101, Vader, Milan, , , NED
De top vijf bij de belofte-mannen. Foto: EGO-Promotion

Alle resultaten van de Bundesliga in Heubach zijn hier te bekijken. De wedstrijd was de laatste ‘selectiewedstrijd’ voor het WK Mountainbike.