LA REID – Ramses Bekkenk heeft Pinkstermaandag opnieuw de Ardennes Trophy op zijn naam geschreven. De coureur van KMC won de honderd kilometer lange klassieker in het Belgische La Reid daarmee voor de vijfde keer.

“‘Ik wilde vandaag nog een keer diep gaan van start tot finish en dat is goed gelukt”, keek de voormalig Nederlands marathonkampioen op de race terug. “Dit alles met het oog op de komende periode waarin ik lange wedstrijden op het programma heb staan. Eind mei start ik in Willingen om daar de 130 kilometer marathon te rijden gevolgd door de MTB Xperience Dutch Cross Country van Lauwersoog naar Vaals. In juli ga ik naar Oostenrijk voor de Salzkamergut Trophy. Daar denk ik me de ervaring van vorig jaar een korte klassering te kunnen gaan rijden. Eind juli is het dan al weer tijd voor de Iron Bike.”

bekkenkportret
Ramses Bekkenk.

Ruim achter Bekkenk (die binnen 4,5 uur binnen was) werd de Nederlander Erik van Gelder verrassend tweede (en winnaar bij de Masters 1). Ook Sem Huitema haalde met een zevende plek de top tien. Hij werd daarmee derde bij de elite-mannen.

Op de 75 kilometer was Hans Becking (CST-Superior) oppermachtig. Hij was na 3 uur en 12 minuten binnen en bleef daarmee de Duitse topper Mathias Frohn zes minuten voor. Ook Gijs Dohmen (vierde) en Gijs Derksen (zevende) eindigden op deze afstand in de top tien.

Bij de vrouwen was op de 100 kilometer het podium geheel oranje gekleurd. Kirsten Peetom won daar voor Alieke Hoogenboom en Ramona van Ede. Op de 75 kilometer finishte Laura Turpijn als derde.

Volledige uitslag Ardennes Trophy