APELDOORN – Apeldoorn is deze weken ‘the place to be’ als het aankomt op mountainbiken. Met een spectaculaire City Mountainbike in aantocht (zondag 3 april) en de eerste Bar End Veluwe Marathon achter de rug was de stad tweede Paasdag het toneel van de MPL Stappenbelt Trophy. Daar gingen Jeroen Boelen (Stappenbelt) en Annemarie Worst (Giant) met de zege aan de haal bij de elites.

Worst rekende verrassend af met thuisfavoriete Anne Terpstra, derde werd – ook al verrassend – Denise Betsema.  De wedstrijd werd verreden in regenachtige omstandigheden en dat ging Worst goed af, vertelt ze op haar website. “Een paar delen van het parcours waren erg modderig. Na een goede start zat ik direct bij de eerste vier rensters. Niet veel later reed ik samen met Anne weg en konden we een gaatje slaan. Ik reed lekker en zo konden we goed kop over kop rijden. Aan het begin van de derde ronde hoorde ik dat ik een klein gat had en toen heb ik geprobeerd om door te blijven rijden. Dat lukte. Ik wist mijn voorsprong zelfs iedere ronde uit te breiden.”

Boelen won de thuiswedstrijd van zijn ploeg Stappenbelt. Deze keer had hij vooral veel te duchten van zijn teamgenoot David Nordemann. De eerstejaars belofte bewees dat zijn vierde plek in Berlicum geen incident was en werd knap tweede en eerste belofte. De derde plek was voor Niels Wubben. Frank Beemer – die aangaf geen goede dag te hebben – finishte als vierde.

boelennordemannapeldoornstappenbelt
Boelen wordt op de voet gevolgd door de jonge Nordemann. Foto: Stappenbelt-Specialized

Uiteraard werd er in Apeldoorn ook in de diverse andere categorieën gereden. Bij de dertigplussers was Gody Jacobs de beste, voor Eddy van IJzendoorn en Anco Korteweg. Bij de veertigplussers won de sterk uit de Cape Epic teruggekeerde Maikel Govaarts. Hij klopte Rick van den Hanenberg en Edwin Raats. Beste amateur van de dag was Richard Feiken, die Liwald Doornbos en Yannick Runhart aftroefde.

In de jeugdcategorieën werden de podia gevuld door Tim van Dijke, Bas Martijnse en Milan Ziemerink (nieuwelingen), Julia Boschker, Romy Berends en Lorena Peterman (junior-vrouwen), Zoë Mulder, Joelle Jonker en Astrid Downham (nieuweling-meisjes) en Marc Bouwmeester, Thymen Arensman en Sam de Nijs (junioren).  Er was ook een funklasse wedstrijd. Die werd gewonnen door Arjan Feenstra (9thWave).